Joomla Specialist PolderWebDesign

Miljoenen organisaties gebruiken Joomla! als basis van hun website. Dankzij het gebruikersgemak, de talrijke mogelijkheden en flexibiliteit is Joomla! zowel geschikt voor eenvoudige als meer complexe websites.

 

Joomla is op dit moment een van de meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld en is ontstaan in 2005 na een afsplitsing van Mambo, dat in 2000 in Australië werd opgericht.

Met Joomla! haalt u niet alleen een zeer uitgebreide en kant en klare website in huis, maar de grote kracht zit vooral ook in de duizenden ontwerpen (templates) en uitbreidingsmogelijkheden (extensies) die speciaal voor Joomla! zijn gemaakt. Joomla Specialist PolderWebDesign kent daarin de weg en is goed op de hoogte van alle mogelijkheden, kent de valkuilen en weet snel oplossingen te bedenken die bij een organisatie passen.

 

Met Joomla! hebben wij de afgelopen jaren voor onze klanten – grote en kleine organisaties - een grote verscheidenheid aan websites gebouwd, die volledig aansloot op hun wensen qua functionaliteit, snelheid, veiligheid, Google vindbaarheid, budget en gebruikersgemak. Maak dus gebruik van onze jarenlange ervaring met Joomla!. Doe uw voordeel met onze kennis en laat uw professionele Joomla! website bouwen door een Joomla! Specialist met ruime ervaring, zoals PolderWebDesign. Uw digitale visitekaartje is daarvoor te belangrijk!

 

Naast Joomla! zijn er nog andere Open Source Content Management Systemen, zoals WordPress, TYPO3 en Drupal.

PolderWebDesign heeft echter expliciet ervoor gekozen zich uitsluitend te specialiseren in Joomla!. De reden is dat WordPress soms te beperkt is en Drupal en TYPO3 juist vaak een overkill aan mogelijkheden bieden. Voor onze klanten bleek Joomla! altijd de perfecte keuze te zijn!

 

Open Source

Joomla! is Open Source. Een voordeel daarvan is dat de Community achter het systeem groot en actief is en ervoor zorgt dat de software goed onderhouden en verder verbeterd wordt. Software updates worden dan ook regelmatig door de Community beschikbaar gesteld. Een veilige gedachte!

De Community bestaat uit programmeurs, testers en gebruikers. Voortdurend wordt er vanuit de hele wereld door verschillende programmeurs aan de software gewerkt. Door het massale gebruik van Joomla! kunnen bugs en beveiligingslekken snel ontdekt en opgelost worden.

 

De naam Joomla! voor dit CMS is ook niet zomaar gekozen: het is een fonetische spelling van het Swahiliaanse woord "jumla" dat staat voor "allen tezamen" of "als een geheel".

 

In Nederland is een grote Joomla! Community actief. Op verschillende plekken in het land houden Joomla! User Groups maandelijks bijeenkomsten om kennis m.b.t. Joomla! uit te wisselen. En sinds 2005 worden jaarlijks de Joomla!dagen georganiseerd, waarbij honderden mensen een weekend lang allerlei workshops kunnen volgen.

Wereldwijd worden ook dergelijke bijeenkomsten georganiseerd ten einde Joomla! verder te ontwikkelen en kennis te vergroten.

 

Joomla!Dagen

Bezoekers van de Joomla!Dagen 2016 in Zeist

 

Lage investeringskosten

Veel Open Source software is gratis. Hierdoor is uw investering in een website vaak een stuk lager dan bij gebruik van een commercieel CMS, waar vaak hoge licentiekosten aan verbonden zijn.

 

Veiligheid & Functionaliteit

Een Open Source CMS is niet minder veilig of slechter dan een commercieel CMS en wordt daarom net zo makkelijk door grote bedrijven, overheidsinstellingen en gemeenten gebruikt. Het is wel belangrijk dat de software - net als bij een commercieel CMS - regelmatig geupdate wordt. Bij een commercieel CMS zitten deze werkzaamheden en kosten vaak verpakt in de licentiekosten die u maandelijks of jaarlijks voor het systeem moet betalen. Bij Open Source zult u zelf deze updates moeten uitvoeren. Echter, met een onderhoudscontract zorgt PolderWebDesign ervoor dat uw website van deze updates wordt voorzien en u zich dus geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid en functionaliteit van uw website.