Standaard Templates

Standaard templates zijn templates die speciaal voor Joomla! zijn gemaakt en gratis of tegen een vergoeding (gemiddeld € 50,-) mogen worden gebruikt. De belangrijkste redenen om voor een standaard template te kiezen is de aanzienlijke kostenbesparing en de snelheid waarmee de website online kan gaan.

 

Voor het bouwen van een website gebruiken wij om die redenen dan ook meestal een (mobielvriendelijke) standaard template. Deze template passen wij echter zodanig aan dat de website een Look & Feel krijgt die geheel aansluit bij de huisstijl, doelgroep en gewenste uitstraling van de klant. Door deze aanpassingen lijken onze websites nooit op elkaar, ook al is (soms) dezelfde standaard template als basis gebruikt. De uren die wij nodig hebben voor de aanpassing van de template brengen wij wel in rekening, maar bedragen slechts een fractie van de kosten van een maatwerk template.

 

Maatwerk template

Een maatwerk template wordt gebouwd aan de hand van een grafisch ontwerp. Dit ontwerp kan helemaal naar wens gemaakt worden en ervoor zorgen dat het perfect past bij de organisatie, de doelgroep, de content en het doel van de website. Het is belangrijk dat bij een exclusief grafisch ontwerp er ook gedacht is aan de weergave van de website op verschillende schermresoluties (desktop, tablet, mobiel). Het maken van een  maatwerk template is daarmee een arbeidsintensief en kostbaar proces. Informeer echter gerust naar de mogelijkheden.

 

Mobielvriendelijk (Responsive)

Mobielvriendelijke websites passen zich aan naar de schermresolutie die een bezoeker van uw website gebruikt. Dit kan dus een beeldscherm, tablet of mobiele telefoon zijn. Er is echter maar sprake van één website. De gebruikte template binnen een website moet dan ook mobielvriendelijk zijn. Een 'oude' Joomla! template is niet zonder meer geschikt voor mobielgebruik. Deze kan wel mobielvriendelijk gemaakt worden, maar hier gaat best een hoop tijd in zitten.

 

Google beloont mobielvriendelijke websites

Een mobielvriendelijke website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Google waardeert dit en toont daarom labels bij mobielvriendelijke websites en positioneert deze hoger in de zoekresultaten.Websites die niet mobielvriendelijk zijn, zullen zelfs op den duur compleet uit de hoogste zoekresultaten verdwijnen.

U kunt de beoordeling van Google zelf testen. Doe de mobielvriendelijke test en vul uw domeinnaam in op https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/.