Hosting website

Een website is pas op het internet te zien als een domeinnaam is geregistreerd en de websitebestanden op een server staan die met het internet verbonden is. Als een website vergeleken wordt met een auto dan is hosting te vergelijken met de weg waar de auto op rijdt. Als de weg versperd is zal de auto niet kunnen rijden, net zo min als wanneer de auto zelf stuk is. Met andere woorden: is een website offline dan kan dit aan de website zelf liggen, maar ook aan de server. Een goede website en goede hosting zijn dus essentieel.

 

PolderWebDesign host zelf geen websites, maar maakt gebruik van de diensten van enkele hostingbedrijven waar wij de afgelopen jaren een goede relatie mee hebben opgebouwd.

 

Joomla! website verhuizen naar andere Hostingprovider

U wilt uw Joomla! website verhuizen naar een andere hostingprovider, maar u weet niet hoe dit moet. PolderWebDesign kan deze verhuizing voor u uitvoeren. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 

Shared Hosting

De meeste websites zijn gehost op een gedeelde server (Shared Hosting). Bij Shared Hosting deelt uw website de beschikbare processorcapaciteit, werkgeheugen en andere eigenschappen van de server met nog tientallen (soms honderden) andere websites die op dezelfde server gehost zijn. Shared Hosting is voor onze meeste klanten een prima oplossing.

 

Waar wij op letten bij onze hostingpartners:

 

Goede performance (snelheid)

Als een website op een gedeelde server heel veel processorcapaciteit opeist dan zullen andere websites hier onder lijden qua performance. Een goede hostingprovider monitort constant dit proces, grijpt in wanneer dit nodig is en beperkt het aantal websites dat op een server zit.

 

Goede beveiliging

Een gedeelde server moet goed beveiligd zijn, zodat hackers geen kans krijgen via een "lekke" website ook andere websites te infecteren of anderzijds schade aan te richten. Een goede hostingprovider gebruikt ook geen oude PHP versie, die mogelijk vroeg of laat voor problemen gaat zorgen, maar biedt bij voorkeur meerdere versies aan waaruit gekozen kan worden.

 

Goede Inrichting

Een server moet goed zijn ingericht, zodat uw website hier goed op kan functioneren en updates moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

 

minimale downtime

Downtime is de tijd dat een website niet bereikbaar is. Dit kan komen door storingen op de server of in het netwerk of als er updates worden uitgevoerd. Servers moeten daarna soms opnieuw opgestart worden (net als bij een computer). Uw website zal dan eventjes onbereikbaar zijn. Een goede hostingprovider beperkt dit tot een minimum en communiceert hierover via een storingspagina of op andere wijze.

 

goede Ondersteuning

Van een hostingprovider verwachten wij dat deze oplossingsgericht is als er problemen zijn en handelt in het belang van onze klanten. Software (als Patchman) gebruikt om malware op te sporen, logfiles beschikbaar stelt om bepaalde processen te kunnen volgen en natuurlijk snel reageert op vragen per telefoon of email.

 

Backup

Een goede hostingprovider maakt minimaal 1 x per 24 uur een backup en kan deze ook weer eenvoudig terugzetten. Hoe langer deze backups bewaard worden, hoe beter dit is. In het geval van een hack heb je soms meer aan een oude, maar "schone" backup, dan aan een backup van de dag ervoor die mogelijk ook besmet is.

 

Goede prijs/kwaliteit

Goede hosting heeft u al voor ca. € 60,- per jaar.

 

Gelukkig hebben wij in de loop der jaren goede ervaringen opgedaan met een aantal hostingproviders en de kans bestaat dat wij u adviseren om hier uw website te gaan hosten. Uiteraard regelen wij kosteloos de verhuizing. De kosten voor hosting en domeinnaamregistratie(s) worden óf via PolderWebDesign óf via de hostingprovider jaarlijks met u verrekend.

 

VPS (Virtual Private Server)

Voor sommige websites  is Shared Hosting niet geschikt. Deze trekken b.v. erg veel bezoekers of maken gebruik van zware of speciale applicaties. Het versturen van nieuwsbrieven  kan ook problemen geven op een gedeelde server. Als een nieuwsbriefcampagne namelijk wordt gestart en er vanaf de server opeens b.v. 3000 nieuwsbrieven worden verstuurd, dan is de kans aanwezig dat deze mails als "spam" worden gezien. Bij een bepaalde "spamscore" kan dit ertoe leiden dat het IP adres van de gedeelde server op een "zwarte lijst" komt te staan. Als dit gebeurt dan heeft dit niet alleen hinderlijke gevolgen voor uw eigen website en mailaccounts, maar ook voor alle andere websites die op de gedeelde server zitten. Hier zitten hostingproviders niet op te wachten en om dit te voorkomen beperken hostingproviders op een gedeelde server dus vaak het aantal mails dat per dag verzonden mag worden tot b.v. 500. Als u dan 3000 nieuwsbrieven wilt versturen moet u dit spreiden over 6 dagen.

 

Maar wat als u wél eenvoudig nieuwsbrieven wilt versturen, een zware websiteapplicatie gebruikt of speciale wensen heeft m.b.t. server? In zo'n geval is een VPS een oplossing. Een VPS heeft een eigen IP adres en u kunt er meerdere websites op kwijt die bovendien vaak erg snel zijn. Met een VPS kunt u feitelijk doen wat u wilt en het gebruik en de inrichting geheel naar uw eigen hand zetten.

 

Een VPS moet goed en veilig ingericht worden en heeft net als een website van tijd tot tijd onderhoud nodig. Als eigenaar van de VPS kunt u de inrichting en het onderhoud natuurlijk zelf uitvoeren, maar niet iedereen zal hiervoor deze kennis in huis hebben. In zo'n geval is een Managed VPS een oplossing. De kosten hiervoor starten bij ca. € 400,- per jaar. Niet elke hostingprovider biedt (Managed) VPS ondersteuning aan. Gelukkig hebben wij een aantal goede partners die dit wel doen.